Gode samarbeid skaper gode arkiver

Bilde av Erika Søfting og Solveig Lindback Jensen ser på arkivmateriale - Klikk for stort bildeNordlandsmuseets arkiver kommer til AiN

Nordlandsmuseets arkiver deponeres hos Arkiv i Nordland. Arkivene fra Kjerringøy handelssted er nå trygt bevart for ettertiden. 

I går hadde Arkiv i Nordland besøk av Erika Søfting fra Nordlandsmuseet. Deler av arkivet fra Kjerringøy handelssted ble pakket opp. Erika hadde mye interessant å fortelle om det store og innholdsrike arkivet – deriblant om protokoller og brevsamlinger som ga unike innblikk i forretninger og dagligliv på 1800-tallet. Sammen med andre handelsstedsarkiv fra Salten og Lofoten er Kjerringøyarkivet en del av Norges dokumentarv / UNESCO Memory of the World.

Nordlandsmuseet er i ferd med å deponere sine arkiv til Arkiv i Nordland. Arkivene vil da få bedre oppbevaringsforhold og bli mere tilgjengelige. Vi vil dermed se mer av Erika i ukene som kommer, og vi ser fram til et godt samarbeid.

Etter hvert som arbeidet skrider fram og vi får bedre oversikt, håper vi å gi noen små smakebiter.  Arkiv etter Melchior Koch, XU-Salten (etterretningsorganisasjon) og skriveøvelser fra 1700-tallet er blant arkivene som nå sikres for ettertiden.

 

Bilde av en protokoll  - Klikk for stort bildeEn av protokollene som er trygt bevart

 

Samarbeid skaper mulighet for bedre tjenester