OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Naturen i Nordland

   

 

 

Her finnes artiklene som handler om naturen i Nordland. Dette er også ordnet kommunevis: Naturen i Alstahaug, naturen i Andøy osv..

Beiarelva eller Storåga som den også blir kalt, er mer enn 50 kilometer lang. Den er en av de største elvene i Nordland, og kjent som ei særlig god lakseelv.

Bodømarkas venner er en frivillig organisasjon som jobber for å gjøre Bodømarka tilgjengelig for rekreasjon og naturopplevelser.

 

Børgefjell nasjonalpark (sørsamisk: Byrkije nasjonalpark) er en norsk nasjonalpark beliggende i et alpint høyfjellsområde i grenseområdet mellom Nordland og Nord-Trøndelag; inn til svenskegrensen.

Fjellkjeden ”De sju søstre” i Alstahaug kommune på Helgeland i Nordland har alltid gjort inntrykk på folk.

 

Dronning Sonja har gjort turen over ytterværene i Øksnes til en av Vesterålens mest populære vandringsruter blant turfolk.

Helt siden de tre Efjord-bruene ble åpnet i september 1969, har folk nærmest stått i kø for å få seg hyttetomt i naturperlen.

Flere av de nordnorske kunstnerne engasjerte seg i Folkeaksjonen mot utbygging av Alta/Kautokeino-vassdraget 1978-1982.
I 1980 malte Scott Thoe bildet "Elva skal leve" på et stykke bomullslerret. 

 

 

Fiskeméder har blitt overlevert fra generasjon til generasjon i uminnelige tider. Médene er stedsangivelser på havet, basert på hva du kan observere i landskapet over vann. Médene kan fortelle hvor det finnes farlige undervannsskjær, gode fiskeplasser eller annen nyttig informasjon for en som ferdes på havet.

Fredvanghytta, med navnet Strandbo, ligger på Moskenesøya i Lofoten.

 

Heilhornet (1063 moh) er den høyeste fjelltoppen Bindal kommune i Nordland.