OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Fredvanghytta

Fredvanghytta, med navnet Strandbo, ligger på Moskenesøya i Lofoten.

Hytta ligger oppi fjellet rett ovenfor Innersanden på Fredvang i Flakstad kommune, på en høyde som lokalt kalles Storberget (270 moh).  

Det er Fredvang og Krystad Bygdelag, stiftet i 1983, som har bygd og som eier Strandbo.

Ferdig i 1994

Strandbo sto ferdig i 1994, solid bardunert mot uvær. Den har utedo, vanntank som samler regn fra taket, egnet til vask.
Hytta er uten strøm, men har noe elektrisitet fra eget solcellepanel - og ellers gass til kokeplater.

Fraktestreng

I 2011 sørget bygdelaget for installering av vinsj og fraktestreng, til frakt av utstyr, for eksempel fyringsved og gassflasker, mellom Innersanden og hytta i fjellet.

Til utleie

Hytta leies både av lokalbefolkningen og av feriefolk. Den har to soverom med i alt åtte senger, og hems med 6-8 liggeplasser, men det har hendt at så mange som 30 personer har overnattet i Strandbo.
 

Storslått utsikt

Fredvanghytta byr på en storslått utsikt – over storhavet, over fjellverdenen fra Vesterålen til langt sør i Nordland.
 

Populære Kvalvika

Og det er flust av spennende turer i nærområdet, for eksempel opp til toppen av fjellet Ryten (543 moh), eller til Stokkvika – eller til den brede og vide stranda i Kvalvika; et av Lofotens mange populære utfartssteder sommerhalvåret.
 

Tatt av uvær

Den første hytta som Fredvang og Krystad Bygdelag bygde på Storberget, sto ferdig i 1991. Denne ble tatt av et kraftig uvær som rammet Lofoten 3. februar 1993.
Allerede våren 1993 var bygdelaget i full gang med å reise ny hytte på de gamle murfundamentene. Denne nye sto altså ferdig i 1994, og fikk navnet Strandbo.