OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Dronningruta i Øksnes

Dronning Sonja har gjort turen over ytterværene i Øksnes til en av Vesterålens mest populære vandringsruter blant turfolk.

Anbefalt fjernsyn: Fjellglad dronning i Vesterålen. Reporter: Ane Høyem, 2007.

Første gangen var i 1993. Turen går mellom de velkjente fiskeværene Stø og Nyksund i Øksnes kommune, Vesterålen i Nordland.

Reiseliv

Det ene, Stø, er stadig i drift som fiskevær, mens det andre - en gang fraflyttede Nyksund, sakte har reist seg fra total stillstand til etter hvert å bli et viktig sted for reiselivet i området; i all sin særegenhet.

Mye storslagent

Gudrun Rasmussen, tidligere leder i det lokale turlaget, har turer å anbefale for enhver lyst i sitt kjære Øksnes.
Og hun har ikke minst sans for nettopp det som kalles Dronningruta, mellom Stø og Nyksund, og hun mener denne er den mest kjente av alle turer i Øksnes, på grunn av at dronning Sonja ikke bare har gått her, men fordi hun også har lovprist den så høyt.

 

Anbefalt radio - Gudrun Rasmussen om dronningruta i Øksnes:

 

På tur med Dronningen

Gudrun har sjøl, som tidligere lokal turlagsleder, hatt gleden av å gå sammen med dronningen i fjellet.

Lyden av havet

-Det var ikke Dronningruta vi gikk da, men en tur i Bø, og jeg husker at hun bemerket hvor spesielt det var å være så høyt i fjellet, og samtidig både kunne se og ikke minst høre havet. Og akkurat det er jo en artig observasjon, som vi fastboende kanskje ikke legger merke til, siden vi er så vant til det.