OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Berit og Andreas på Karihaugen i Ballangen

Berit (Berret) og Andreas Johnsen bodde på Karihaugen i Ballangen. Fotograf Charles Ravn besøkte dem i 1920 og tok dette bildet av paret. 

Bodø kommune

Bodø kommune ligger i Nordland og grenser i nord og øst til Sørfold, i øst til Fauske og Saltdal, i sør til Beiarn og Gildeskål.      

Børgefjell nasjonalpark

Børgefjell nasjonalpark (sørsamisk: Byrkije nasjonalpark) er en norsk nasjonalpark beliggende i et alpint høyfjellsområde i grenseområdet mellom Nordland og Nord-Trøndelag; inn til svenskegrensen.

De første bosetterne i Hattfjelldal

Det vi vet fra historien er at den aller første som vissnok skal ha gjort forsøk på å bosette seg fast i Hattfjelldal, var svensken Ørjan Greguson.

Elsa Laula Renberg

Elsa Stina Larsdatter Laula Renberg (født 29. november 1877 i Susendal, Hattfjelldal i Nordland - død 22.juli 1931 i Brønnøy) regnes som en samefolkets fremste forkjempere gjennom tidene.  

Elva skal leve

Flere av de nordnorske kunstnerne engasjerte seg i Folkeaksjonen mot utbygging av Alta/Kautokeino-vassdraget 1978-1982. I 1980 malte Scott Thoe bildet "Elva skal leve" på et stykke bomullslerret.     

Frank A. Jenssen

Frank A. Jenssen (1952 - 2017) var forfatter og journalist, kunstsamler og gallerist; født i Kjøpsvik, Narvik.    

Gullvika

Gullvika under fjellet Vågakallen, like ved Henningsvær, Vågan i Lofoten.

Jakob Jenssen Anderssen

Fra det atskillig mer gjestmilde Brevik i det sydlige Norge, gikk en ung mann i land i Svolvær i 1877. Jakob Jenssen Anderssen (1850-1921) hadde fått sitt første kall som prest i Vågan. Med seg hadde han prestekjole, bibel og salmebok.  

Kajsa Zetterquist

Kajsa Zetterquist er en norsk-svensk billedkunstner, født i Sverige 18.11.1936 I 1967 bosatte hun seg på norsk side i Graddis, Saltdal kommune i Nordland, sammen med kunstneren Per Adde .