OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Billy Jacobsen

 Billy Jacobsen (født i Harstad 1954) er journalist og tekstforfatter med bakgrunn blant annet fra NRK og dagspressen.
Han har siden 1977 laget nyheter og reportasjer for aviser og tidsskrifter, for radio og fjernsyn; og han jobbet på 1990-tallet fem år som redaktør i Lofotposten

Billy Jacobsen har hatt hovedansvaret for utviklingen av NRK Nordland Fylkesleksikon, som ble lansert i 2011.
Han er også en vesentlig bidragsyter til dette nettstedets innhold, med artikler, fotografier og reportasjer.

Sjømann og tegner

15 år gammel reiste han til sjøs. Etter to år i utenriks sjøfart kom han nordover igjen og tok utdannelse/fagbrev i Sveising og konstruksjon i Harstad, etterfulgt av utdannelse ved Teknikeren i Narvik.
Etter militærjeneste og en periode som teknisk tegner i firmaet Byggesystemer i Harstad, mens han også jobbet som frilansjournalist, ble Jacobsen i 1978 ansatt som journalist i Lofotposten i Svolvær.

Samfunnsfag

Tidlig på 1980-tallet tok han samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Nordland, samtidig som han var frilanser for blant annet Nordlandsposten og Lofotposten.

Bøker

Billy Jacobsen har redigert og formgitt flere bøker med nordnorske temaer. Og han er forfatter av bøkene ”Born@sea - historien om Dualog” samt ”Den lille boken om Lofoten” (essays).

NRK Nordland

Han hadde sin første periode som ansatt i NRK (NRK Nordland) på midten av 1980-tallet.

Leksikon

Våren 2009 ble han engasjert som hovedansvarlig for å bygge opp og utvikle nyskapningen NRK Nordland fylkesleksikon - som blant annet omfattet en sammenhengende reportasjereise i samtlige 44 kommuner i Nordland.

Radio Leksikon

Han har også produsert radioversjonen av fylkesleksikon, som var fast innslag i distriktssendingene fra januar 2011 til september 2013.
Billy Jacobsen er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.
 

Anbefalt radio: Middelalderbyen Vågar - Norges økonomiske ryggrad. Konservator Lars Tjoflot Engedalen (bildet) og reporter Billy Jacobsen - mai 2013:

.
 

Anbefalt radio - Om Lofoten og Roma - en radiofabel ved Billy Jacobsen, fra 1996:

 

Anbefalt radio: Unger på krabbefangst i fjæra, Strønstad 2006, reporter: Billy Jacobsen:

 

 

Anbefalte artikler:

NRK Nordland
NRK Nordland fylkesleksikon