OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Susanne Lundeng

Musikeren og komponisten Susanne Merethe Lundeng (født 18. august 1969) er fra Bodø.

Hun markerte seg tidlig som felespiller, og har etter hvert blitt en av Nord-Norges mest anerkjente og skattede folkemusikere.

 

Kulturpriser

Susanne Lundeng har mottatt en rekke priser, blant annet Nordland fylkeskommunes kulturpris (1992) og Norsk Folkemusikkfonds Folkemusikkpris for 1996.
Hun har også mottatt Statens 3-årige arbeidsstipend (1994-96).

Engegård lærer

Hennes første fiolinlærer i den lokale musikkskolen var den etter hvert så kjente Bodø-fiolinisten Arvid Engegård, som på sin side hadde Susanne som sin første elev.

Kulturbærer

Susanne Lundeng kom tidlig i kontakt med gamle spellemenn i Salten og Lofoten, og hun har utvilsomt bidratt med sitt til å ta vare på mye av den nordlandske folkemusikkarven.
Hun har vært frilanser siden 1989, og foruten Bodø har hun i flere år også hatt Fleinvær i Gildeskål som bopel og base for sitt profesjonelle virke.

Anbefalt radio:

Konserter og plater

Susanne Lundeng har gjennom karrieren utviklet sin egen stil som utøver og komponist, plateartist og konsertmusiker, og hun har samarbeidet med mange anerkjente musikere fra forskjellige genre.
Dette har også gitt henne mange representasjonsoppdrag, for eksempel med norsk UD og Rikskonsertene som oppdragsgivere.