OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Gjertrine og Nikolai Jøsevold

Gjertrine og Nikolai Jøsevold fikk i 1959 Ny jords diplom for jordrydning. 

En dag i slutten av april i 1959 legger en flaggsmykket båt ut fra Nesna. Følget som er ombord skal til Bardal, Leirfjord kommune i Nordland, i et spesielt ærende.
De skal dit for å hedre ekteparet Gjertrine og Nikolai Jøsevold med Ny Jords diplom for deres fremragende innsats som jordryddere.

Høytidelighet

Da var det vel heller ikke så rart at nettopp sangen “Brøyte seg rydning” innledet høytideligheten i bygdas prektige helsehus der bygdefolk og venner av ekteparet var møtt opp.

Innsats i generasjoner

Jordstyrets formann sa i sin tale at det skulle en god porsjon idealisme til for å skape en gård ut av et villniss, slik ekteparet Jøsevold hadde gjort. Han kom også inn på den store innsats Jøsevolds slekt gjennom flere generasjoner hadde utført for bygda og kommunen.

-Pryd for sin stand

De var intet mindre enn en pryd for sin stand, sa han - før han overrakte Nikolai Jøsevold en vakkert innrammet diplom - til forsamlingens applaus. Så var det Gjertrines tur, hun fikk både blomster og anerkjennende ord med på veien.