OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Berit og Andreas på Karihaugen i Ballangen

Berit (Berret) og Andreas Johnsen bodde på Karihaugen i Ballangen. Fotograf Charles Ravn besøkte dem i 1920 og tok dette bildet av paret. 

Ektepar i hverdagsklær og kommager. Han har kofte på. - Klikk for stort bildeBerit og Andreas Johnsen, som bodde på Karihaugen i Ballangen Charles Ravn AIN.A11161.0031

Bildet viser Berit (Berret) og Andreas Johnsen, som er stilt opp til fotografering i 1920. Det er Charles Ravn som fotograferte de på en av flere turer til Karihaugen.

 

Fotografiet er tidligere publisert i Ivar Skoglunds bok; Charles Ravn – Ofotbilder fra en svunnen tid. Her kan man lese at folk nede i bygda Kjeldebotn ofte besøkte samene på Karihaugen. Lag og foreninger arrangerte også turer til dette området. Det var ikke uvanlig at det ble tatt foto av «bumann og same» også, da samene ble sett på som noe eksotisk. 

Dessverre er det slik at minoriteters historie ofte er mangelfullt dokumentert. Dersom noen vet om arkivmateriale som kan dokumentere samisk kultur og historie i Nordland må de gjerne ta kontakt med oss