OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Naturen i Bodø

Etter sammenslutningen med nabokommunene Bodin, Kjerringøy og Skjerstad, fremsto Bodø som en kommune med usedvanlig variert og rik natur.

Fra en pittoresk øyverden til høye, forrevne fjell, strekker et stor lavtliggende - og delvis myrlendt landskap seg ut.

 

Anbefalt fjernsyn, da lynet slo ut strømmen i hele Bodø, 30. juli 2010:

I de indre deler av storkommunen, ikke minst i det tidligere Skjerstad, er store områder dekket av skog, først og fremst bjørk og furu, men også betydelige forekomster av utplantet gran.
De store strandflatene i Kjerringøy og på Nordsida er godt eget for jordbruk, det samme finner du på Straumøya og på Skjerstad har grønnsakdyrkerne gode kår i fruktbar jord.

 

Fugleverden

I denne mangfoldigheten inngår også en rik øyverden. En times reise fra Bodø sentrum ligger øygruppen som går under fellesbetegnelsen Verran, en eventyrverden men samtidig også små livskraftige samfunn der flere av øyene er bebodd.
Utenfor Kjerringøy ligger Karlsøya som er fredet og der mange fuglearter har funnet et fristed, ørna ikke unntatt. For Bodø skal også være blant de områder i verden som har den største bestanden av havørn. Den kan du beskue i luftige svev over vågen eller over fjorden, med Landego som majestetisk bakteppe.

Verdens sterkeste

Inn Saltenfjorden og snart kommer du til Saltstraumen, denne verdens sterkeste havstrøm der enorme vannmasser presser seg inn og ut det trange fjordløpet.

 

Anbefalt radio:

 

Innerst i fjorden

Videre inn fjorden skifter Saltenfjorden over i Skjerstadfjorden, svinger inn mot høyre og ender til slutt som Saltdalsfjorden. Da har du kommet fram til Rognan.

Mens mot nord skjærer Mistfjorden seg nesten tvers gjennom kommunen og danner samtidig skillet mot Kjerringøy. Mens Børvasstindene hviler seg ville og vakre mot sør, med nærmeste nabo Lurfjelltinden som med sine 1284 meter rager aller høyest i kommunen.

Nærhet til marka

For byfolket i Bodø er veien ut i marka aldri lang. I løpet av noen minutter fra byens sentrum finner folk et flott turterreng så vel sommer som vinter.

Soløyvannet

Rundt Soløyvannet har hyttefolket slått seg til - eller ved Vatn-Vatnet noen kilometer innover i landet fra Riksvei 80. I dette området finner vi også Hegmovatnet. Eller til området rundt Sagelva, der mange bodøværinger har funnet sitt fristed.

Anbefalt fjernsyn, på sykkeltur fra Bodø sentrum til Kjerringøy, august 2010: