OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Svolvær - Den livlige småbyen

Svolvær er en urban og koselig by i Lofoten.

Bebyggelse i havna i Svolvær. Fergeleie, bilforhandler på kaia, fiskehjeller på Lamholmen, Vågan rådhus,  fiskebåter til kai, fjell i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeSvolvær havn i Vågan kommune fotografert ca 1974-1980 fra Svinøya. Ukjent fotografAIN.A14105.0021

 

Anbefalt radio - Arne Willassen synger Svolvær-sangen som radio-kjenning i 1951:

Lofotnaturen lokker turister i hopetall. Men intet når besøkstall som torvkaia og kaipromenaden midt i byen - Svolvær.
-Ja, hvis vi ser året under ett er det nok ingen tvil om det, sier lederen i Destination Lofoten, Jan Rune Yanni Vikan i et radiomøte med NRK sommeren 2009.

 

Anbefalt radio - reiselivssjef i Rune Y. V. Vikan om Lofotens mest besøkte sted. Ved Billy Jacobsen, 2009:

 

Flest besøkende

Aktivitetene som genereres i området mellom hurtigrutekaia og Lamholmen sentralt i Svolvær havn, gjør at kaia på torvet – samt det som på folkemunne kalles kaipromenaden – berøres av flere turistføtter enn noen attraksjon i det populære øyriket.

Mange funksjoner samlet

Forklaringen er at det innenfor et begrenset område er torvhandel og varehandel og flere servicefunksjoner, blant annet turistinformasjon; dertil flere fasiliteter for kurs, konferanser og overnatting, samt flere spisesteder.

Knutepunkt

I tillegg er det midt i det hele anløp av både hurtigbåt og hurtigrute, mens busstasjonen og drosjeholdeplassen ligger hundre meter unna.
Og for ikke å glemme: Lofoten Kulturhus, som åpnet våren 2009.

Unik atmosfære

-Samtidig er Svolvær en småby, og sånn sett er det jo fantastisk at man har klart å skape en så flott atmosfære. Man kan godt si at Svolvær representerer det urbane i Lofoten, men jeg syns at det er mer passende å si at byen er koselig enn at den er urbant, sier Yanni Vikan.

 

Anbefalt radio - Lofotposten i 1966. Ved Odd Smith-Robertsen:

 

Anbefalt radio - Sketsj etter ran i Svolvær. "Hallo i uken" april 1991: