Frem til 1906 var gården skolepensjonat for ungene fra de omkringliggende øyene.
I langt seinere år begynte eierne å satse på reiselivet; noe som snart ga oppmerksomhet godt utenfor nærområdet
Prisbelønnet
Nedenfor selve Klokkergården, som ligger som bevoktet under den kjente fjellprofilen Rødøyløva, er det anlagt ei båthavn.
Denne båthavna har blitt kåret til Norges tredje beste.
Mens daglig leder av Klokkergården, Malin Arntsen, har fått Nordland fylkeskommunes ærespris. I tillegg ble hun i 2008 kåret til årets nordlending.
Står på
-Det er kjempeartig å bli lagt merke til når man jobber hardt fra mårra til kveld, sier Arntsen i en reportasje på NRK Nordland sommeren 2009.
Hun regner med at 20.000 turister og andre tilreisende besøker Rødøya i løpet av et år, først og fremst på grunn av Klokkergården og båthavna.
I 2010 kan Klokkergården tilby 40 overnattingsplasser, men planen er blant annet å bygge små hytter på området ved hovedhuset.
Familiebedrift
Klokkergården er en familiebedrift hvor alle bidrar på ulike vis. Faren til Malin, Bernt Arntsen er alt-mulig-mann med spesielt ansvar for båtturistene.
-Men jeg må også stå i oppvaksen hvis det trengs, sier han.
Mamma er sjefskokka
Mamma Ragnhild Arntsen er selveste sjefskokka. Hennes mest berømte spesialitet er gourmet-retten "fisk i form" med råkost.
-Det går veldig mye fisk, og det er jo bra siden vi får blodfersk fisk hver dag fra fiskerne på øya, sier Ragnhild.
En annen av hennes attraksjoner for ganen er hjemmelaga hvit gomme.
Orgel
Finstua i Klokkergården er pussa opp slik den en gang var tidlig på 1900-tallet.
-Vi har funnet tilbake til den gammeldagse silketapeten som en gang var her, sier Malin Arntsen.
Møblene er gamle og tidsriktige. Og det gamle orgelet som rektoren på pensjonatet engang spillte på, er tilbake i stua.