Nytt samarbeid mellom IKA Hordaland og Arkiv i Nordland

Interkommunalt arkiv i Hordaland IKS og Nordland fylkeskommune v/Arkiv i Nordland har inngått en ettårig samarbeidsavtale for å styrke arbeidet med langtidsbevaring av digitalt skapte arkiver. 

Vi ser over skulderen på en person som sitter med en bærbar pc ved et bord. På pc-skjermen er det åpnet et dataprogram. Tekts som vises på skjermen er "info om innsynsbegjæring", "kommunens saksbehandler" og "tidligere registreringer" - Klikk for stort bildeI dag er mye av arkivmaterialet som deponeres digitalt skapt. Sigrid Solheim/Arkiv i Nordland

Målet for samarbeidet er å sikre effektiv deponering, prosessering og lagring av kommunenes avsluttede fagsystemer i Arkivverkets nasjonale digitale fellesløsning. 

Med dette ønsker vi å: 

  • Få kommuner til planmessig å deponere avsluttede fagsystemer, gjøre uttrekk, prosessere dataene og laste dem inn i Arkivverkets nasjonale digitale fellesløsning. 
  • Utarbeide felles rutiner og prosedyrer for arbeidet. 
  • Utvikle optimale tekniske løsninger for effektiv håndtering av elektroniske arkiver. 
  • Heve den faglige kompetansen på området ved begge arkivinstitusjonene. 
  • Utvikle og samarbeide om innsynsløsninger som gir tilgang til dataene i de avsluttede fagsystemene. 

  

Avtalen legger grunnlaget for et solid samarbeid som vil gagne både kommunene, de involverte institusjonene og fremtidige brukere av arkivmaterialet. 

Til toppen