Stadnamn i Nordland - tilføyelser og endringer

Stadnamnkart - Klikk for stort bildeStadnamnkartet for NordlandStadnamnkartet har blitt svært populært og det er mange som kommer med innspill om navn og rettelser. Vi ønsker å få tilbakemelding på skjema. Fyll ut og send inn slik at vi får bevart disse fantastiske stedsnavnene for ettertiden. 

Har du lyst å samle inn stedsnavn, allerede har navn du mener hører med på kartet, eller ønsker rettelser så ønsker vi å høre fra deg. 

Brukerveiledning (DOCX, 2 MB)

Skjema for innsending av endringer eller nye stedsnavn (DOC, 45 kB) 

Historikk: 

«Stadnamnprosjektet i Nordland» ble opprettet i 1986, og knyttet til Nordland fylkeskommune fra 1987. Fra 1995 gikk det inn som en del av Arkiv i Nordland. 

Ca. 190 000 stedsnavn på store og små lokaliteter fra alle kommuner i fylket, fra åkerkapper til fjellvidder er registrert. I tillegg er det samlet informasjon om hvert enkelt navn, for eksempel om opphav, uttale og natur- og kulturkategorier. Dette arbeidet ble utført av lektor Finn Myrvang i samarbeid med et omfattende nettverk av informanter rundt om i kommunene.

I 2010 startet arbeidet med å tilrettelegge materialet for publisering på Internett. Koordinatfesting av navnene var den mest krevende oppgaven, og det lyktes å få ca. 160 000 namn festet til kartet. Det er det som i dag er tilgjengelig på dette nettstedet.

 

Fagansvarlig for stadnamnprosjektet er Caroline Torrissen. Ta kontakt på: cartor@nfk.no


Tekniske feil på kartet rettes til Rune Kjelaas. Ta kontakt på: runkje@nfk.no