Bilder av arkiv i en skuffe


Arkiv i Nordland holder webinar om avlevering av papirarkiv torsdag 18. november kl. 13.00 – 14.00.

Vi kommer med tips og råd til avlevering, viser utfylling av avleveringslister og svarer på spørsmål.

Noen skal avlevere arkiv for første gang og vi kommer med all informasjon for å kunne avlevere arkiv til oss. For dere som har avlevert tidligere så er dette en gylden mulighet til å repetere kunnskapen.

Vi setter av en times tid til gjennomgangen, og har god tid til å besvare spørsmål.

 

10. juli 2021 kunne Norsk Jernverk feire at det var 75 år siden det ble vedtatt etablert i Mo i Rana.

Folkemengde. Bilder fra Nord-Norges varemesse Bodø 1937

Siden mars 2019 har vi hatt begrensinger og tidvis helt streng lesesal, men nå ser vi frem til å fylle den med arkivinteressert publikum.

Ta kontakt hvis det er noe du vil vi skal lete frem til deg.  

Velkommen skal du være. 

Arkiv i Nordland har nylig ferdigstilt ordningen av arkivet etter AS Sulitjelma Gruber. 

Prosjektet ble gjennomført med støtte fra Arkivverket. Det har vært høy etterspørsel etter materialet og nå er en unik kilde tilgjengelig for både historikere, slektsforskere og andre interesserte.

To sma lundehundvalper

  Tidligere i sommer kunne vi lese at seks av syv norske hunderaser er bevaringstruet. En av disse er Norsk Lundehund.

Lundehunden har en helt spesiell historie som vi er så heldig å få oppbevare hos oss på Arkiv i Nordland.

 

På bildet fra Brønnøysund 9. mai 1943 poserer tyske offiserer for kamera, vel vitende om at deres våpenbrødre faller på østfronten og Berlin bombes.

 

Sitatet er hentet fra dagboknotatene til prest og offiser Franz Affolderbach, på dagen da Tyskland kapitulerte, 8. mai 1945. Affolderbach var tysk evangelisk prest og artillerioffiser, som fra februar 1942 til krigens slutt var adjutant hos Ortskommandanten i Brønnøysund. Han skrev dagbok og tok en rekke bilder som belyser dagliglivet blant tyske offiserer i den rolige utposten som Brønnøysund tross alt var.

Aasta Karlsen ved en av de store skannerne

Digitalisering i offentlig sektor skyter fart. Det som i går var analogt og papirbasert, forventes i dag å være digitalt og lett tilgjengelig av både saksbehandlere og brukere.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jubileumsbok Sulitjelma Gruber 25 år oppslag

  I forbindelse med Sulitelma Aktiebolags 25-årsjubileum gav styret Rudolf Berg oppdraget med å skrive verkets historie. Resultatet ble en nydelig, skinninnbundet bok som nå kan studeres nærmere på Digitalarkivets nettsider.

Bilde av tre arkivarer som holder tommelen opp

Arkiv i Nordland har fått bevilget penger fra Sparebank1s Samfunnsløft for å ordne, katalogisere og gjøre tilgjengelig arkivmaterialet fra sparebanker i Steigen, Bodø, Fauske, Rognan og Nesna.