To sma lundehundvalper

  Tidligere i sommer kunne vi lese at seks av syv norske hunderaser er bevaringstruet. En av disse er Norsk Lundehund.

Lundehunden har en helt spesiell historie som vi er så heldig å få oppbevare hos oss på Arkiv i Nordland.

 

På bildet fra Brønnøysund 9. mai 1943 poserer tyske offiserer for kamera, vel vitende om at deres våpenbrødre faller på østfronten og Berlin bombes.

 

Sitatet er hentet fra dagboknotatene til prest og offiser Franz Affolderbach, på dagen da Tyskland kapitulerte, 8. mai 1945. Affolderbach var tysk evangelisk prest og artillerioffiser, som fra februar 1942 til krigens slutt var adjutant hos Ortskommandanten i Brønnøysund. Han skrev dagbok og tok en rekke bilder som belyser dagliglivet blant tyske offiserer i den rolige utposten som Brønnøysund tross alt var.

Aasta Karlsen ved en av de store skannerne

Digitalisering i offentlig sektor skyter fart. Det som i går var analogt og papirbasert, forventes i dag å være digitalt og lett tilgjengelig av både saksbehandlere og brukere.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jubileumsbok Sulitjelma Gruber 25 år oppslag

  I forbindelse med Sulitelma Aktiebolags 25-årsjubileum gav styret Rudolf Berg oppdraget med å skrive verkets historie. Resultatet ble en nydelig, skinninnbundet bok som nå kan studeres nærmere på Digitalarkivets nettsider.

Bilde av tre arkivarer som holder tommelen opp

Arkiv i Nordland har fått bevilget penger fra Sparebank1s Samfunnsløft for å ordne, katalogisere og gjøre tilgjengelig arkivmaterialet fra sparebanker i Steigen, Bodø, Fauske, Rognan og Nesna.

    

 

Personregistermateriale er rettighetsdokumentasjon som kommuner har plikt å bevare.

Personregistermateriale skal ordnes før avlevering til Arkiv i Nordland. Hvordan arkivet skal ordnes er avhengig av hvilken type personregistermateriale det er snakk om. 

 

 

 

 

 

  Arkiv i Nordland har mottatt viktig arkivmateriale som var infisert av mugg. Disse muggsporene kan skade både dokumentene og menneskene som arbeider med dem. Våre IT-lærlinger har tatt tak i dette og sett på hvordan teknologi kan brukes og utvikles for hjelpe oss å jobbe tryggere og mer effektivt.

 

 I forbindelse med den samiske nasjonaldagen 06. februar legger vi ut bilder med samiske motiver på vår fotonettside foto.arkivinordland.no. 

Lihkku beivviin! Vuorbbe biejvijn! Læhkoeh biejjine!

 

  

For å ordne 2500 meter med fylkeskommunale arkiver har Arkiv i Nordland skaffet seg ekstra lokaler i Olav Vs gate i Bodø.